torstai 31. lokakuuta 2013

Vapaaehtoistyötä kokeilemassa

Olin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni tekemässä vapaaehtoistyötä, eikä se tuntunut työltä ollenkaan - päinvastoin! Netistä löytämäni Turun Suurella sydämellä -sivut esittelevät pitkän listan avoimia vapaaehtoistyöpaikkoja. Silmääni iski Lahja lapselle 2013 -keräyksen lisäksi leipojien haku työikäisten kohtaamispaikkaan. Päädyin sitten lähettämään kyselyn tuosta leipomispaikasta, ja haastattelun kautta pääsin eilen perehdytykseen. Tänään olin siis itsenäisesti leipomassa sämpylöitä ja kääretorttua, ja kyllä vaan oli hauskaa! :) 

Paikka on täynnä tosi ihania ihmisiä, ja tunsin heti kuuluvani porukkaan. Ihmiset tunnistivat minut tietty uudeksi, joten kaikki vastaantulijat esittäytyivät ja jäivät hetkeksi tai pidemmäksikin juttelemaan ja tutustumaan. Huomasin heti vapaaehtoistyön eron palkkatyöhön: kun ihmiset tekevät näitä hommia omasta tahdostaan niin usein kuin heille itselleen sopii, on ilmapiiri ihan toisenlainen. Kohtaamispaikassa tietysti erityisen paljon pidetään huolta siitä, että kaikkien on mukava tulla ja olla.

Leipominen on jotenkin mulle vielä niin sopiva tapa tehdä hyvää, koska tykkään tehdä kaikkea, missä oman käden jälki selkeästi näkyy. Tämän lisäksi työ on tosi palkitsevaa juuri siksi, että tietää oman panoksen menevän hyvään tarkoitukseen. Jo ekan päivän jälkeen mussa syttyi halu antaa lisää ja tehdä enemmän hyvää - jäin samantien koukkuun! 

Työni hedelmät siinä :)

Olen niin tyytyväinen, että uskalsin lähteä yksin mukaan, koska juuri tätä haluan välivuodeltani: mahdollisuuden löytää uusia, ihania asioita, kokemuksia ja itsetuntemusta. Että näinkin syvällisiä ajatuksia voi sämpylöiden pyörittäminen herättää :D 

Hei kuulkaa, jos sitä vapaa-aikaa löytyy vähänkin annettavaksi, niin suosittelen koittamaan vapaaehtoistyötä. Työtehtäviä löytyy joka lähtöön, ja hommasta voi aina irtisanoutua, jos se ei olekaan itselle sopivaa. Väitänpä vaan, että moni saattaa yllättyä iloisesti! Tästä saa vähintään yhtä paljon hyvää mieltä itselle kuin mitä antaa toisille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti