tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ylioppilas (ja ehkä yliopisto-opiskelijakin?) 2013!

Blogi on saanut väistyä vähäksi aikaa ylppäri- ja pääsykoekiireiden alta, mutta nyt on aika päivittää taas yksi massiivinen postaus kummastakin aiheesta!

Viime lauantaina yksi merkkipaalu elämässä tuli taas saavutettua, mutta eipä tämä juhlakalu ehtinyt mitään tajuta saatika tunteakaan, kun päivä oli jo ohitse! Kiirettä siis piti aamusta asti, kun ohjelmassa oli ensin koulun juhla, sitten yo-kuva (kiitos vielä, Alina!), vieraiden viihdyttämistä ja illan päätteeksi vielä jatkot keskustassa. Vasta yömyöhään sänkyyn kömpiessä sitä tuli miettineeksi että jaa, lukio on nyt ohi ja kesä alkaa. Ihan uskomatonta! Pitemmittä puheitta voisin vähän lisätä kuvamateriaalia päivästä (varsinaiset yo-kuvat laitan myöhemmin).





 En kaatunut enkä myöskään pyörtynyt lavalle, tästä annan itselleni 10 pistettä ja papukaijamerkin!

Sitten kun kyllästyin edustamaan... 


 Tarjoilupöytään allekirjoittanut oli valinnut caesar- ja couscoussalaattia, lihapullia, kinkku-vuohenjuusto- sekä kasvispiirakkaa sekä jäkiruuaksi ylioppilaita (niin hauskalta kuin se kuulostaakin), marja- & hedelmäkakkua sekä lime-juustokakkua :) Itse väännettiin nuo salaatit ja loput tuli tutusta pitopalvelusta, joka on meitä kaikissa ylppäri- ja rippijuhlissa uskollisesti auttanut.


Pakko laittaa kuva myös seuraavan päivän juhlakampaus nro 2:sta, kun se vaan on niin hieno (itse kuvasta en sano mitään, itse otettu...)!
Toiveideni mukaisesti sain paljon astioita: Teema-lautasia ja kulhoja, Sukat makkaralla -laseja sekä Piilopaikka-sarjan tarjoiluvadin ja kannun. KIITOS! Yksi iso laatikko on nyt täyttynyt omakotijutuista, enää puuttuu vaan se koti :D
Tähän hetkeen tarpeellisin lahja tuli kuitenkin omalta perheeltä, nimittäin oma tietokone! Kriteereinä mulla oli (ristiriitaisesti) kevyt ja helposti kuljetettava, mutta kuitenkin suurehkon näppäimistön omaava kone. Kuin ihmeen kaupalla HP olikin onnistunut yhdistämään nämä kaksi ominaisuutta Envy x2 -koneeseensa, joka on tabletti ja läppäri samassa paketissa. Tätä postausta kirjoitellaan siis ensimmäisellä ikiomalla tietokoneella :)  







Tähän mennessä yhteinen taipaleemme (korkkasin koneen siis vähän etuajassa...) on sisältänyt valitettavan paljon bluescreenejä ja muuta häikkää, mutta löydettyäni sisäisen tietokonenörttini sain käyttöjärjestelmän asennettua uudelleen ja sen jälkeen kone on toiminut moitteettomasti. Windows 8 on vaatinut totuttelua, mutta kosketusnäyttö tekee käyttiksen niin käteväksi, että olen oikein tyytyväinen. Näppäimistöön olen erityisen tyytyväinen: kirjoittaminen on siis helppoa, mikä on kaltaiselleni ammattibloggaajalle tärkeää ;) no hehheh..


SITTEN tuohon yliopistoaiheeseen! Sain siis ilokseni pari viikkoa sitten kutsun käsityön aineenopettajan koulutuksen valintakokeen toiseen vaiheeseen! Tätä varten olen kuumeisesti valmistellut ennakkotehtävää, jonka tulee olla peruskoulun käsityötunnilla valmistettavaksi sopiva, pyörään liitettävä mukavuutta ja/tai turvallisuutta ilmentävä kuljetusratkaisu. Huhhuh! Oman tekeleeni pääsen esittelemään ensi viikon torstaina, jonka jälkeen voisin sen täälläkin julkaista. Sitten perjantaina saan tietää erityispedagogiikan tulokset, sitäkin täällä jännätään... Tänään vein kässäopetehtävän kirjallisen osuuden postilaatikkoon, joten nyt vaan peukut pystyyn ja valmistautumaan haastatteluun!


Espanjaan lähtöönkin on enää vain pari viikkoa aikaa, enkä vieläkään ole oikein kunnolla tajunnut asiaa! Käytännön järjestelyjä hoitaessa jännitys alkaa aina nousta vähän epämiellyttävällekin tasolle, mutta eniten olen kauhuissani koneenvaihdosta Barcelonan kentällä. Toisina päivinä taas olen ihan into piukassa ja mietin mitä pakkaisin mukaan. Kohtahan senkin homman saa aloittaa! Käsityöaiheet jäävät todennäköisesti vähemmälle ainakin aluksi, kun kielen opettelu ja taloksi asettuminen vievät voimia, enkä viitsi paljoa täyttää laukkuani langoilla ja koukuilla - kun kesähelteet yltävät 30 asteeseen, voi ajatukset olla vähän muualla...

Massiivisen postauksen lopuksi haluan toivottaa LÄMPIMÄT ONNITTELUT KAIKILLE UUSILLE YLIOPPILAILLE! :) 


2 kommenttia:

  1. Ihan paras toi "Sitten kun kyllästyin edustamaan..." !! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh juu näitä on enemmänki... :D Meidän perheessä on myös tapana ottaa rumia kuvia itsestä tylsissä juhlissa, eli ton kakstuntisen aikana ehti kertymään aika hyvin kivoja naamoja mun kameraan :--------)

      Poista