perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulutunnelma löydetty!

Joulumieli oli vielä vähän hukassa, koska Turussa näyttää tältä:


Mutta asiaa auttoi se, että sain villapaidan valmiiksi! Nyt kelpaa, oon ihan tyytyväinen lopputulokseen :)

 
Ohjeessa oli neulottu vain sileää, mutta päätin olla huikean omaperäinen ja tehdä 1o 3n- kuviota. Ensimmäiseksi villapaidaksi työ onnistui aika hyvin, eikä ollut liian vaikeakaan. Vähän päälle kolmessa viikossa onnistuin tämän tekemään :)

Vietettiin Villen kanssa joulua jo vähän etukäteen ja sain sen toivomani kuumavesipullon, nyt mulla ainakin pitäis olla lämpimät oltavat! Ville saa lahjansa vasta tänään illemmalla, eli pistän sen sitten seuraavaan postaukseen muiden joululahjojen kanssa. Villen äidiltä sain ihan mahtavan kirjan, kiitos vielä!!




Vielä lopuksi joululahjana teille ihana keksiresepti, tein näitä pukinkonttiin ja toivottavasti maistuvat :) Ei nää kyllä liity jouluun mitenkään, mutta leipominen ainakin auttoi mua löytämään vähän joulutunnelmaa!

Homemade Oreos eli itsetehdyt Domino- keksit:

Kekseihin:
3dl jauhoja
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2½ - 3½ dl sokeria
1½ dl pehmeää rasvaa
1 kananmuna

Täytteeseen:
½ dl pehmeää rasvaa ja ½ dl kasvirasvaa (itse laitoin desin Keijua)
5 dl hienoa sokeria (hienoa, koska muuten täyte rouskuu hampaissa, laitoin hedelmäsokeria)
2 tl vaniljauutetta (itse laitoin vähemmän hedelmäsokeria ja sitten vaniljasokeria)

Tee näin:
1. Sekoita kuivat aineet, lisää voi ja muna rauhallisemmin sekoittaen kaiken tasaiseksi.
2. Ota täysiä teelusikallisia taikinaa ja aseta ne leivinpaperille parin sentin päähän toisistaan. Litistä kasat kostutetuin käsin (itse käytin apuna pyöreää pikkuleipämuottia, jonka sisään painelin taikinan). Paista 9 min 200 asteessa, käännä keksit ympäri puolessavälissä paistoa. Aseta viilenemään.
3. Tee täyte: sekoita voi ja kasvirasva, lisää sokeri ja vanilja. Sekoita voimakkaasti kunnes seos on ilmavaa.
4. Laita täyte pussiin ja leikkaa kulmasta n. sentti pois. Purista toisen keksin keskelle n. teelusikallinen taikinaa. Paina toinen puoli kevyesti päälle.
5. Dippaa maitoon ja nauti!
HUOM: Keksit kannattaa tehdä kaverin kanssa, koska hommaa on aika paljon. Lisäksi tämä oli alunperin amerikkalainen ohje jonka olen itse kääntänyt joten en lupaa mitään :D Oon kyllä tehnyt näitä kaksi kertaa ja hyvin ovat menneet kaupaksi. Sokeria olen laittanut reilusti vähemmän kuin ohjeessa ja ihan maistuvia ovat olleet silti, melkein kilo sokeria yksiin kekseihin tuntui musta aika hurjalta...


Rauhallista joulua kaikille :) Aaton jälkeen laitan kuvat joululahjoista. En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti